APK keuring

Als onze gediplomeerde APK keurmeester een APK keuring aan uw auto uitvoert, worden alle verplichte APK controle-items grondig gecontroleerd. Als de auto helemaal aan de wettelijke eisen voldoet meldt hij uw kenteken af bij het RDW, zodat u weer 12 of 24 maanden veilig vooruit kan. Indien er zaken niet in orde zijn, dan worden deze uiteraard met u persoonlijk besproken en ontvangt u een reparatie voorstel om uw auto te herstellen, zodat deze weer aan de gestelde wettelijke eisen kan voldoen. 


Wat is APK?
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens de APK-regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren, afhankelijk van leeftijd en brandstofsoort die u gebruikt.


Onze keurmeester wordt periodiek gecontroleerd door het RDW middels een steekproef op zijn werkzaamheden. Het kan dus voorkomen, dat na het keuren van uw auto, uw auto wordt uitgekozen door het RDW om een steekproef op uit te voeren. In dat geval wordt uw auto nogmaals APK gekeurd door een ambtenaar van het RDW. Uiteraard brengen wij hiervoor geen extra kosten in rekening, wel kan het vertraging geven omdat de auto langer in onze garage moet blijven. Wij informeren u altijd wanneer uw auto binnen een steekproef is gevallen.

Direct een afspraak plannen