Houten 030 - 63 44 100 Culemborg 0345 - 51 57 57

Ford garantie

Bij de Crum Autobedrijven doen wij ons uiterste best om met alle kwaliteit die wij in huis hebben u de beste kwaliteit producten en diensten te leveren. Wij zijn er erg trots op dat onze klanten tevredenheid hoog is, wat natuurlijk niet inhoudt dat bij Crum altijd alles goed gaat. Ook bij onze bedrijven en producten gaat helaas wel is iets mis en daarvoor geven wij garantie.

Garantie geeft u de zekerheid dat u er niet alleen voorstaat als er onverhoopt iets met uw aankoop of reparatie niet geheel in orde blijkt te zijn. Wij kennen vele soorten garantie op de verschillende producten en diensten. Om u een goed beeld te geven wat u hiervan mag verwachten, lichten wij u graag onze garanties toe.
Uiteraard zijn onze bedrijven aangesloten bij de BOVAG en leveren wij onze producten en diensten met inachtneming van de BOVAG leveringsvoorwaarden, die u ook een extra stuk duidelijkheid en zekerheid geven.

BOVAG voorwaarden particulier

BOVAG voorwaarden zakelijk

 

Waar wilt u meer over weten?

 

Snel naar occasion garantie

Snel naar Ford garantie personen- en bedrijfswagens

Snel naar Ford garantie onderdelen en reparaties

Snel naar verlengde garantie personenwagens

snel naar verlengde garantie bedrijfswagens

Occasion garantie

We willen het bezit van uw Crum occasions zo plezierig en zorgeloos mogelijk maken. Wij bieden drie soorten occasions met ieder een ander pakket aan zekerheid en garantie.

 • Crum A1 occasions
 • Crum A1 EXTRA occasions
 • Crum Budget occasions


Crum A1 Occasions

Deze streng geselecteerde Crum A1 Occasions zijn dit de beste keuze op een nieuwe auto na.
Ons uitgebreide Crum A1 occasions aanbod is er speciaal om u te ontzorgen. U kunt dus zorgeloos van uw aangekochte auto genieten en ons voor de rest laten zorgen.
Al onze Crum A1 Occasions worden zorgvuldig geselecteerd en geleverd met:

 • Onderhoudsbeurt volgens fabrieksnorm
 • Totale reiniging van binnen en buiten incl. poetsen
 • Controle distributieriem (deze wordt vervangen indien voorgeschreven volgens fabrieksnorm)
 • Uitgebreide technische A1 inspectie 
 • Distributieriem controle (vervangen indien nodig volgens fabrieksnorm)
 • Etui met 1 liter motorolie
 • Nationale AutoPas => kilometers gecontroleerd
 • minimaal 12 maanden geldige APK-keuring 
 • € 25,- brandstof 
 • 6 maanden BOVAG garantie (maximaal 12.500km)
 • 12 maanden Pech Onderweg Hulp
 • 14 dagen omruilgarantie tot 1.000 km
De rijklaarmaakkosten voor een Crum A1 occasion bedragen € 595,- Crum A1 EXTRA Occasions

Op onze Crum A1 Occasions bieden wij u de mogelijkheid om de zes maanden garantie uit te bereiden met 6 maanden Crum A1 Extra garantie. De meerprijs is afhankelijk van de motorinhoud van de door u aan te kopen auto, vraag onze verkopers wat de meerprijs is voor de auto van uw keuze. Wat kunt u nog meer EXTRA verwachten op de Crum A1 EXTRA Occasions:

 • Het Crum A1 occasion pakket (zie Crum A1 occasions) 
 • € 50,- brandstof 
 • 6 maanden BOVAG garantie + 6 maanden garantie extra (6+6=12 maanden - maximaal 20.000km)
 • nieuwe mattenset
 • 21 dagen omruilgarantie tot 2.500 km

De meerprijs is afhankelijk van de motorinhoud van de door u aan te kopen auto, vraag onze verkopers wat de meerprijs is voor de auto van uw keuze.


Crum Budget Occasions

Speciaal voor mensen met een kleiner budget of mensen die een tijdelijke betaalbare auto zoeken hebben wij ‘’Crum Budget Occasion’’. Dit zijn occasions tot een prijs van € 4500,- , die wij leveren met een groot stuk zekerheid, iets wat u doorgaans bij aankoop van een particulier of autohandelaar in deze prijsklasse niet krijgt:

 • Technische inspectie van het voertuig
 • Totale reiniging van binnen en buiten incl. poetsen
 • minimaal 12 maanden geldige APK-keuring
 • € 25,- brandstof
 • geen A1 en geen BOVAG garantie 
 • Nationale AutoPas => kilometers gecontroleerd
 • 3 dagen omruilgarantie tot 500km 
De rijklaarmaakkosten voor een Crum Budget occasion bedragen € 250,-


Ford garantie personen- en bedrijfswagens

Als u een nieuwe Ford koopt, krijgt u meer dan alleen maar een nieuwe Ford geleverd. U krijgt Crum als autopartner, die gaat ontzorgen met uitgebreide ondersteuning, services en after-sales. 


Ford Basisgarantie

Ondanks dat onze medewerkers en Ford Europa er alles aan doen om u probleemloos te laten autorijden, zou het kunnen dat u toch iets heeft wat niet goed functioneert. Op zo’n moment kunt u terugvallen op de 24 maanden Ford fabrieksgarantie. De Ford garantie is gekoppeld aan uw auto en dus eventueel overdraag baar aan een nieuwe eigenaar. 

Belangrijk om in aanmerking te kunnen komen voor de Ford fabrieksgarantie is dat u het onderhoud conform het door Ford opgestelde schema laat uitvoeren bij door Ford erkende reparateurs, zoals de Crum Auto bedrijven in Culemborg, Houten en Vianen.


Ford Onderdelengarantie

Ford Crum gebruikt originele reserveonderdelen voor onderhoud en reparaties. Deze onderdelen voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsstandaards, wat betekent dat de prestaties en waarde van uw Ford niet worden aangetast.

Garantie lak

De garantie voor het lakoppervlak begint en eindigt tegelijk met de basisgarantie van uw Ford. Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw auto voor de garantieperiode voor uw auto.


Roestgarantie

De carrosserie van uw Ford is beschermd tegen doorroesten van binnenuit tot 12 jaar (afhankelijk van het model). Om deze garantie te houden hoeft u uw auto alleen maar jaarlijks langs te brengen voor een carrosserie- en lakcontrole (deze kunnen worden gecombineerd met uw servicebezoeken), zoals beschreven in uw onderhoudsboekje. Bij het door de fabriek voorgeschreven onderhoud zijn deze carrosserie- en lakcontroles in inbegrepen. 


Hulp onderweg

In geval van een defect of als uw auto niet wilt starten, is er Ford Assistance /ANWB pechhulp om u in bijna alle Europese landen bijstand te bieden. Een simpel telefoontje volstaat en er komt hulp, of u nu reparaties ter plaatse nodig heeft, gesleept moet worden, een vervangende auto nodig heeft, een adres voor de nacht, hulp om thuis te komen of een van onze andere services. 

Bij iedere onderhoudsbeurt conform voorschrift van de fabrikant uitgevoerd, verlengt Ford Crum uw Ford Assistance met tot de volgende onderhoudsbeurt (maximaal 12 maanden en de kilometers conform de onderhoud interval van uw auto). In de B-stijl van uw Ford treft u een sticker aan tot wanneer uw Ford Assistance geldig is i.c.m. de max. kilometerstand.


Ford garantie onderdelen en reparaties


Ford Crum gebruikt originele reserveonderdelen voor onderhoud en reparaties. Deze onderdelen voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsstandaards, wat betekent dat de prestaties en waarde van uw Ford niet worden aangetast.
Ford Europa geeft 12 maanden garantie op reserve onderdelen.


Verlengde garantie personenwagens

Wilt u de fabrieksgarantie van uw Ford verlengen? Dan kan dat binnen het eerste jaar nadat de auto voor het eerst is geregistreerd. Neem via ons contact formulier contact op met 1 van onze verkopers die dit voor u kan verzorgen.
Geniet van langer autorijden zonder zorgen.
U kunt zelf bepalen hoe uw garantie vormgegeven wordt. Niet te uitgebreid en niet te beperkt. Dit wordt waargemaakt met Ford Protect. Een individueel garantiecontract dat u precies de juiste hoeveelheid dekking biedt. Makkelijk, plezierig én voordelig!


Contracttypen

Ford biedt u 24 maanden standaard fabrieksgarantie op uw nieuwe Ford, met uitzondering van de Ford Focus Electric die standaard 5 jaar garantie heeft. Met Ford Protect heeft u de mogelijkheid om de fabrieksgarantie uit te breiden tot maar liefst 60 maanden (maximaal 200.000 km). U kunt kiezen uit verschillende contracttypen. Uiteraard geschikt voor het model dat u rijdt. Onze verkopers adviseren u graag over het Ford Protect contract dat het beste bij u past.
De Crum Autobedrijven maken de keuze voor Ford Protect nog interessanter:
Koop op uw nieuwe Ford 2 +3 jaar Ford Protect en indien u uw Ford eerder inruilt dan de 5 jaar, krijgt u bij aanschaf van een nieuwe Ford wederom met 2+3 jaar garantie altijd het niet gebruikte gedeelte als korting op het nieuwe Ford Protect contract !
De Ford Protect extra garantie is aan te vragen tot 12 maanden na aanschaf van uw nieuwe auto.
De dekking van Ford Protect is zeer uitgebreid. Alle reparaties, bijvoorbeeld die aan motor of elektrische systeem, vallen onder deze garantie. Dit houdt in dat Ford bij elke reparatie alle kosten, voor zowel de onderdelen als het arbeidsloon, voor haar rekening neemt. Kosten van het normale onderhoud of kosten veroorzaakt door slijtage (denk bijvoorbeeld aan ruitenwisserbladen of remblokken) vallen niet onder de garantie.
De voordelen van Ford Protect op een rij:

 • Zorgeloos rijden voor een vast bedrag
 • Naar keuze tot 5 jaar garantie inclusief arbeidsloon
 • Geen onverwachte reparatiekosten
 • De resterende looptijd van uw Ford Protect contract wordt bij verkoop aan de nieuwe eigenaar overgedragen.


Voorwaarden

Ford stelt een paar logische voorwaarden. Uiteraard moet uw Ford onderhouden worden conform de richtlijnen die de Ford fabriek stelt. Een tweede logische voorwaarde is dat u binnen 12 maanden na 1e registratie van uw nieuwe auto het FordProtect contract afsluit.
Raadpleeg uw serviceboekje voor nadere informatie over de bepalingen en voorwaarden van Ford Protect.

Klik hier voor de actie tarieven van Ford Protect
Klik hier voor de algemene voorwaarden van Ford Protect.

Uitsluitingen

Niet onder het Ford Protect contract vallen:

 • Alle aan slijtage onderhevige onderdelen en het arbeidsloon om ze te vervangen
 • Niet originele Ford-onderdelen en accessoires
 • Schade aan voertuigen die niet goed zijn onderhouden, zijn aangepast of zijn gebruikt voor races of rally’s
 • Reparaties aan carrosserie en lak, ruiten, bekledingen interieurelementen, evenals diagnose- en onderhoudswerk


Verlengde garantie bedrijfswagens

Wilt u de fabrieksgarantie van uw Ford verlengen? Dan kan dat binnen het eerste jaar nadat de auto voor het eerst is geregistreerd. Neem via ons contact formulier contact op met 1 van onze verkopers die dit voor u kan verzorgen.
Geniet van langer autorijden zonder zorgen.
Voor u als ondernemer is zekerheid van groot belang, daarom biedt Ford u nu Ford Protect voor een periode van 2 + 3 jaar. Ford Protect is de perfecte garantie voor eigenaren van bedrijfsauto's.

Contracttypen

We bieden u 24 maanden standaard fabrieksgarantie op uw auto. Met Ford Protect heeft u de mogelijkheid om de fabrieksgarantie uit te breiden tot maar liefst 60 maanden. U kunt hierbij kiezen uit twee contracttypen: 150.000 of 200.000 km ! Wij adviseren u graag over het Ford Protect contract dat het beste bij u past. Ford Protect is aan te vragen tot 12 maanden na aanschaf van uw nieuwe bedrijfsauto.

Dekking

van Ford Protect is gelijk aan dat voor personenauto's en is dus zeer uitgebreid. Alle reparaties, bijvoorbeeld die aan motor of elektrische systeem, vallen onder deze garantie. Dit houdt in dat Ford bij elke reparatie alle kosten, voor zowel de onderdelen als het arbeidsloon, voor haar rekening neemt. Kosten van het normale onderhoud of kosten veroorzaakt door slijtage (denk bijvoorbeeld aan ruitenwisserbladen of remblokken) vallen niet onder de garantie.

De voordelen van Ford Protect op een rij:

 • Zorgeloos rijden voor een vast bedrag
 • 5 jaar garantie inclusief arbeidsloon tot maximaal 200.000 km
 • Geen onverwachte reparatiekosten
 • De resterende looptijd van uw Ford Protect contract wordt bij verkoop aan de nieuwe eigenaar overgedragen.


Voorwaarden

Ford stelt een paar logische voorwaarden. Uiteraard moet uw Ford onderhouden worden conform de richtlijnen die de Ford fabriek stelt. Een tweede logische voorwaarde is dat u binnen 24 maanden na registratie van uw nieuwe bedrijfsauto een Ford Protect contract met uw dealer afsluit.
Raadpleeg uw serviceboekje of het Ford Protect contract voor nadere informatie over de bepalingen en voorwaarden van Ford Protect.
Klik hier voor de actie tarieven van Ford Protect, indien uw bedrijfsauto jonger is als 3 maanden betaalt en u kiest binnen de 3 maanden alsnog voor Ford Protect betaalt u het lage tarief, indien uw bedrijfsauto ouder is als 3 maanden en nog geen 2 jaar oud is betaalt u het hogere tarief. Klik hier voor de algemene voorwaarden van Ford Protect.

Uitsluitingen

Niet onder het Ford Protect contract vallen:
 • Alle aan slijtage onderhevige onderdelen en het arbeidsloon om ze te vervangen
 • Niet originele Ford-onderdelen en accessoires
 • Schade aan voertuigen die niet goed zijn onderhouden, zijn aangepast of zijn gebruikt voor races of rally’s
 • Reparaties aan carrosserie en lak, ruiten, bekledingen interieurelementen, evenals diagnose- en onderhoudswerk


Voorwaarden Ford Protect

 

 Actietarieven Ford Protect

Een Crum monteur aan het werk onder de auto