Periodieke controle's

APK-keuring

Alle APK-items worden gecontroleerd. Om er zeker van te zijn dat uw auto door de APK-keuring komt, onderwerpen we uw auto aan een grondige controle, zodat hij in topconditie is en soepel door de APK-keuring komt. Voor een APK-keuring rekenen wij een all-in tarief van slechts € 19,95. Let wel op een APK keuring is een momentopname en geen onderhoud. Het is een keuring van uw auto op de door de overheid vastgestelde veiligheids- en milieucontrole items.

Direct een afspraak plannen


Controle Airconditioning

Het is voor de conditie van uw airconditioning (A/C) belangrijk dat u deze jaarlijks laat controleren. Als u uw airconditioning niet regelmatig laat nakijken, kan dat betekenen dat het peil van uw koelvloeistof 1/3 onder het vereiste niveau is gedaald. Dat kan ernstige beschadiging veroorzaken aan het hele A/C-systeem, wat niet alleen tot oncomfortabele reizen in de zomer kan leiden, maar ook tot dure reparaties. Laat daarom uw aircosysteem op tijd controleren!

Button; ‘’video toelichting op onderhoud aan uw airco.’’

Onze controle van de airconditioning bestaat uit:

  • Inspectie van functionele elementen
  • Voorkoming van mogelijke defecten aan het A/C-systeem
  • Testen van de koelprestaties

      

Direct een afspraak plannen


Olie- en filter verversen
Motorolie smeert, koelt, isoleert en reinigt uw motor. Daarom moet u de olie en het oliefilter eens per jaar verversen om de maximale prestaties uit de motor te halen. Oude motorolie of een verstopt oliefilter kunnen ertoe leiden dat uw motor defect raakt, of dat uw auto meer brandstof gebruikt als nodig en dat is slecht voor uw portemonnee.

Direct een afspraak plannen

Ruitenwissers 

Laat vuile wissers u het zicht niet belemmeren en een ongeluk veroorzaken. Wij testen ze regelmatig om er zeker van te zijn dat u een schone en veilige voorruit hebt voor een ongehinderd zicht op de weg. UV, luchtverontreiniging, olie, zonlicht, en vuil tasten uw ruitenwissers aan en zorgen ervoor dat ze hun werk minder goed gaan doen, zodat u minder zicht heeft. En blootstelling aan zonlicht en ozon zorgt er tevens voor dat ruitenwissers verouderen, zelfs als ze niet vaak worden gebruikt. Beschadigde wissers kunnen uw zicht beperken, en daarom hebben al onze wissers een slijtage-indicator zodat u weet wanneer ze vervangen dienen te worden. Wij hebben uiteraard alle soorten vervangende wissers op voorraad, zoals onze geavanceerde ‘Flat Blades’ die bij hoge snelheden beter weerstand kunnen bieden aan de wind.

Direct een afspraak plannen


Zelfcontrole

Bij een goed en vakkundig onderhouden auto is de kans op pech veel kleiner. De volgende eenvoudige controles dragen bij aan de veiligheid van uw auto en een prettigere rit.
  • Controleer minimaal eens per 3 maanden uw bandenspanning (de juiste spanning vindt u in uw instructieboekje)
  • Vul uw ruitensproeier reservoir regelmatig bij met water. Gebruik in de winter voldoende ruitensproeier antivries en eventueel in de zomer een speciale autoruiten reiniger (geen spiritus of andere huishoud middelen gebruiken, die kunnen het rubber van uw ruitenwissers aantasten)
  • Controleer regelmatig (advies 1x per maand) het oliepeil van uw auto. Indien u het peil in korte tijd snel ziet af nemen, neem dan contact op met één van onze service adviseurs om te overleggen of dit bij uw gebruik wel juist is.
  • Controleer iedere maand de verlichting van uw auto, hiermee voorkomt u dat u niet gezien wordt.
  • Daarnaast is het belangrijk dat uw Ford regelmatig vakkundig wordt onderhouden. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw Ford of onze gekwalificeerde technici als u vragen heeft over bovenstaande zelfcontrole punten of het benodigde onderhoud aan uw Ford.


Een Crum monteur aan het werk onder de auto